zaterdag 11 april 2020

Paasspelletjes

Ideetjes om iets leuks samen te doen tijdens de paasvakantie. 

Gevonden via 'Ei, ei, ei, een spelletje hoort erbij!'Wortelgooien

Wortelgooien! Wat een leuk spel en zo simpel om te maken. Teken een paashaas op een groot stuk karton. Maak bonenzakjes in de vorm van wortels en gooien maar! Kijk op pinkstripeysocks.com voor een uitgebreide uitleg om dit spel te maken.

Paasbingo

Bingo blijft altijd spannend. Zowel voor kinderen als volwassen. Zeker als er leuke prijsjes te winnen zijn! Met deze gratis pintables voor Paasbingo wordt het ouderwets gezellig. Download ze snel op happythought.co.uk

Paashaasrace

Een geweldige variant van het ouderwetse zaklopen.  Zorg voor ‘echte’ paashaasoren en grappige hazenstaartjes! Dan heb je gegarandeerd geweldige foto’s van deze Pasen!
De 10 leukste spelletjes voor Pasen: Paashaas Race

Paasgolf

En nog zo’n geweldig idee: Paasgolf! Dit spel maak je door een kartonnen doos te recyclen tot een grappige paashaas. Met een paar vrolijk gekleurde ballen of plastic eieren ben jij in een mum van tijd klaar om je eigen Paasgolfspel te spelen.
Als golfclub kun je van alles gebruiken: een houten lat, een tak of zelfs een borstel. Wees creatief! Wil je de ballen gewoon rollen met de handen? Ook goed! Dan noem je het Paasbowling.

Eimemory

Misschien heb je ze nog wel ergens liggen… gekleurde plastic eieren. De eivormige plastic capsules uit een verrassingsei kun je ook prima gebruiken om dit leuke memory spel te maken.
Zoek een aantal kleine voorwerpen of snoepjes bij elkaar. Van elk voorwerp heb je steeds 2 stuks nodig. Verstop in elk eitje één voorwerp of snoepje en memory kan beginnen!

Eieren zoeken

Oké oké en als laatste kan ‘Eieren zoeken’ natuurlijk niet ontbreken als het gaat om paasspelletjes met kinderen. Het is gewoon traditie.  En een hele leuke traditie!
de 10 leukste spelletjes voor Pasen:  het onvermijdelijke EierzoekenBron: Pixabay


Doe zoals kip : houdingen nabootsen

Bron: krullenbol

Krullenbol - thema Pasen - thema lente - thema kippen ...


Wijs met je vinger naar een kip en boots met het gezin de houding na.
Wie houdt het lang vol?
Wie kan de houdingen opeenvolgend doen?

Veel plezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten